Lekka zupa z sercami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dietetyczny obiad

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • włoszczyzna
    1/2 kg ziemniaków
    30 dkg serc drobiowych
    3/4 szklanki pęczaku
    sól, pieprz
    mleko

Lekka zupa z sercami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Włoszczyznę (marchewka, pietruszka, seler) trzemy na tarce, resztę (por, zielenina) siekamy, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, zagotowujemy.
  • 2. Serca gotujemy w osobnym garnku, w osolonej wodzie.
  • 3. Do wywaru warzywnego dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, serca i pęczak. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy do smaku. Na koniec zabielamy mlekiem. Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy