Lekka sałatka z jajeczkami przepiórki

0 (0 ocen)

  • 15 min

Zdrowa sałatka, szybka w przygotowaniu ze świeżych letnich warzyw

  • 15 min

Składniki:

  • - Garść roszponki
    - 1/2 miękkiego dojrzałego awokado
    - 1/2 czerwonej cebulki
    - kilka listków natki pietruszki
    - kilka pomidorków koktajlowych
    - 5-6 jajeczek przepiórki
    -sok z 1/2 cytryny
    - sól, pieprz
    - oliwa z oliwek

Lekka sałatka z jajeczkami przepiórki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Roszponkę dokładnie opłukać i wysuszyć, rozdzielić listki. Jajeczka ugotować na twardo, obrać skorupki i przeciąć każde jajeczko na pół. Awokado kroimy na plasterki i każdy plasterek dokładnie skrapiamy sokiem z cytryny. Listki natki pietruszki drobno siekamy a pomidorki kroimy na pół. Na talerzu układamy roszponkę na nią pokrojoną w cienkie piórka czerwoną cebulę, awokado pomidorki koktajlowe i jajeczka. Posypujemy całość posiekaną natką solą i pieprzem do smaku. Na koniec skrapiamy oliwą z oliwek.

Komentarze

Podobne przepisy