Lekka sałatka do obiadu

4.99 (162 ocen)

  • 15 min

Lekka, pełna zdrowia i witamin sałatka doskonała do mięs.

  • 15 min

Składniki:

  • -1/2 główki sałaty karbowanej
    -1 ogórek długi wężowy
    -4 rzodkiewki
    -12 pomidorków koktajlowych
    -2 łyżki oliwy z oliwek
    -sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.99 (162 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Lekka sałatka do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa 1. Sałatę dzielimy na różyczki, dokładnie myjemy i osuszamy. Z ogórka wyjmujemy za pomocą łyżki gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Rzodkiewki kroimy w cienkie plasterki, a pomidorki przekrawamy na połowy.
  • 2. Wszystkie warzywa wrzucamy do miski. Polewamy oliwą i lekko mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem według uznania i mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować