Lekka pizza na cieście francuskim

4.36 (180 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min
  • Dla 4 osób

Szybka, lekka, sycąca - genialna na kolację lub podwieczorek :)

  • 10 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    10 szt. małych pieczarek
    0,5 średniej cebuli
    4 łyżki kukurydzy
    3 łyżki ketchupu pikantnego
    10 plasterków salami
    Ser mozzarella (1 szt.)
    5 szt. pomidorków koktajlowych
    Oregano, bazylia
Wystaw ocenę:

4.36 (180 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Pizza

Lekka pizza na cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto rozwijamy, zostawiamy na papierze. Rogi zaginamy do wewnątrz. Nakładamy ketchup i rozsmarowujemy po cieście. Następnie układamy salami, pieczarki, cebulę, kukurydzę oraz starty na dużych oczkach ser mozzarella. Na wierzch kładziemy pokrojone w plastry pomidorki koktajlowe. Całość doprawiamy oregano i bazylią. Ciasto wsadzamy do piekarnika nagrzanego na 200C na 18 minut.

Porady

Warto użyć świeżych ziół.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Mozzarella

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_09-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować