Lekka pasta jajeczna

4.5 (195 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Świeża bułka z pastą niczym pianka to ulubione śniadanie mojej córeczki Patrycji.

Składniki:

  • 4 jajka
    3 dag masła
    kilka gałązek natki pietruszki
    sól
    pieprz
    mięta lub bazylia do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Jajko Pasty

Lekka pasta jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy w małą kostkę. Natkę pietruszki myjemy, osuszamy i siekamy.
  • 2. Masło zalewamy 40 ml wrzącej wody. Miksujemy na jednolitą masę. Wsypujemy natkę pietruszki i dalej miksujemy. Dodajemy jajka i jeszcze chwilę miksujemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Ozdabiamy listkami mięty lub bazylii.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować