Leczo ze słoiczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebule obieramy i kroimy
w półplasterki. Podsmażamy na
patelni, na gorącym oleju. Papryki
oczyszczamy z nasion,
miąższ kroimy w słupki. Cukinie
obieramy i kroimy w kostkę.
2.Cukinie i paprykę wrzucamy
do smażącej się cebuli. Dodajemy paprykę, wlewamy cztery
łyżki wody, by potrawa się nie
przypaliła.
3.Z pomidorów usuwamy szypułki,
układamy w misce i zalewamy
wrzącą wodą. Po 3 minutach
odcedzamy i obieramy ze
skórki. Kroimy na ósemki i dodajemy
do reszty warzyw. Doprawiamy
koncentratem, solą,
pieprzem i cukrem. Mieszamy
i dusimy do miękkości (ok. pół
godziny). Ciepłe przekładamy
do słoików, zakręcamy i gotujemy
w wodzie ok. 10 minut.
Komentarze