Leczo ze słoiczka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bardzo lubię gotować. Tworzę własne przepisy lub modyfikuję poznane. Moją specjalnością jest kuchnia włoska i sałatki.

Składniki:

  • ● 5 ładnych pomidorów
    ● 1 cebula
    ● po 1/2 żółtej, zielonej i czerwonej papryki
    ● 1 średnia cukinia
    ● łyżka oleju
    ● 2 łyżeczki ostrej papryki w proszku
    ● sól
    ● pieprz
    ● odrobina cukru
    ● łyżeczka słodkiej papryki w proszku
    ● 2 łyżki koncentratu pomidorowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Leczo ze słoiczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obieramy i kroimy
    w półplasterki. Podsmażamy na
    patelni, na gorącym oleju. Papryki
    oczyszczamy z nasion,
    miąższ kroimy w słupki. Cukinie
    obieramy i kroimy w kostkę.
  • 2. Cukinie i paprykę wrzucamy
    do smażącej się cebuli. Dodajemy paprykę, wlewamy cztery
    łyżki wody, by potrawa się nie
    przypaliła.
  • 3. Z pomidorów usuwamy szypułki,
    układamy w misce i zalewamy
    wrzącą wodą. Po 3 minutach
    odcedzamy i obieramy ze
    skórki. Kroimy na ósemki i dodajemy
    do reszty warzyw. Doprawiamy
    koncentratem, solą,
    pieprzem i cukrem. Mieszamy
    i dusimy do miękkości (ok. pół
    godziny). Ciepłe przekładamy
    do słoików, zakręcamy i gotujemy
    w wodzie ok. 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor

Notka redakcyjna

PP_07-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować