Leczo zapiekane w papryce

0 (0 ocen)

Coś mało kreatywnie to chyba wymyśliłam, ale mówię Wam było pyszne :-)

Składniki:

  • 2 czerwone papryki "stojące"
    0,5 zielonej papryki
    0,5 żółtej papryki
    Kawałek cukinii
    1 laska kiełbasy wiejskiej
    Bagietka
    1 łyżka oleju
    0,5 łyżeczki papryki słodkiej
    0,,5 łyżeczki papryki ostrej
    1 kopiasta łyżeczka koncentratu pomidorowego
    Sól i pieprz do smaku
    1 szklanka wody
    1 łyżka mąki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo zapiekane w papryce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • papryka 1. Czerwonym paprykom odcinamy "czapeczkę", wydrążamy je i dokładnie myjemy.

    Paprykę żółtą, zieloną oraz cukinię kroimy w większą kostkę.

    Kiełbasę obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.

    Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojone składniki i smażymy na niewielkim ogniu przez 5 minut.

    Po tym czasie wlewamy wodę i dodajemy koncentrat,papryki w proszku i dusimy leczo na małym ogniu aż warzywa będą miękkie.

    Pod koniec doprawiamy solą i pieprzem, oraz zagęszczamy sos mąką.

    Farszem napełniamy papryki, układamy je w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy przez ok. 20 - 30 minut w 190'.

    Bagietkę kroimy w kromki i opiekamy w piekarniku, na patelni lub w tosterze.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kiełbasa Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować