LECZO z ryżem

4.48 (183 ocen)

  • 60 min

Mniej typowy przepis na leczo, bo z dodatkiem ryżu.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 papryki
    3 pomidory
    3 cebule
    20 dag cukinii
    30 dag kiełbasy lub innego mięcha
    sól
    pieprz
    łyżeczka musztardy sarepskiej
    słodka i ostra papryka mielona
    przyprawa uniwersalna
    łyżka koncentratu pomidorowego
    ryżu do woli
Wystaw ocenę:

4.48 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę trzeba umyć i pokroić w kostkę, pomidory sparzyć i obrać, a następnie pokroić w ćwiartki, a cukinię w kostkę.
  • 2. Poszatkowaną cebulę poddusić na oleju, podsmażyć z nią przez 5 minut kiełbasę pokrojoną w plasterki lub kostkę, a potem dorzucić paprykę i pomidory i dusić przez około 25 minut, a następnie dodać cukinię, podlać odrobiną wody, dodać przyprawy (OSTROŻNIE Z CHILI!) i koncentrat.
  • 3. Leczo dusić jeszcze około 30 minut. Dodać roztarty czosnek, podgrzewać jeszcze kilka minut i odstawić do ostygnięcia.
  • 4. Ryż przygotować według przepisu na opakowaniu, wymieszać z zawartością patelni i... jeść. Po prostu! SMACZNEGO! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować