Leczo z Różowym Winem/ Pasteryzowane

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

smaczne

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 srednich cebul pokrojonych w kostkę
    2 czerwone papryki oczyszczone i pokrojone w kostkę
    1 żółta papryka oczyszczona i pokrojona w kostkę
    2 małe cukinie o wadze łącznej 0,5 kg obrane i pokrojone w kostkę
    młoda marchewka o wadze 100 gram pokrojona w kostkę
    1 młoda kalarepka obrana i pokrojona w kostkę
    1 zielony lisć z pora
    1 gałązka zielona z selera korzennego
    2 gałązki natki pietruszki i tyle samo koperku zielonego
    Kiełbasa gruba żywiecka 300 gram
    Kiełbasa cienka 200 gram
    2 listki laurowe , 3 ziarenka ziela angielskiego, pieprz grubo mielony do smaku
    przyprawa uniwersalna, 2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki, oregano suszone,
    Przecier pomidorowy 200 gram ,,Podravka’’
    Wino różowe 2 szklanki. 1 szklanka wody.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Gulasz

Leczo z różowym winem/ pasteryzowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlać wino.
    Na patelni zeszklić cebulę z dodatkiem małej ilości przyprawa uniwersalna, oraz zieleniną, marchewką, kalarepką.
    Przełożyć do garnka.
    Na tym samym tłuszczu przesmażyć kiełbasę i przełożyć do garnka.
    Potem przesmażyć paprykę a po niej cukinię.
    Wlać wodę.
    Wszystko poddusić.
    Potem dodać przecier pomidorowy, keczup, paprykę słodką mieloną, oregano. Poddusić i Ew. doprawić solą lub przyprawa uniwersalna.
    Ja przełożyłam do słoików i pasteryzowałam 1 godzinę.
    Na drugi dzień znów pasteryzowałam godzinkę.

Porady

Z tej porcji otrzymałam 3 słoiki litrowe

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować