Leczo z pulpecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebule kroimy w półplasterki, lekko podsmażamy w garnku i zalewamy szklanka wody, dodajemy przyprawy, kroimy papryki dodajemy do gotującej się cebulki, kroimy kiełbasę w plasterki podsmażamy na patelni a następnie dodajemy do garnka z cebula i papryka, przykrywamy pokrywka i dusimy.
2.w międzyczasie przygotowujemy pulpeciki, do mięsa mielonego dodajemy jajko wszystkie przyprawy i bułkę tarta, mieszamy i formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Podsmażamy wszystkie kulki na patelni na złoty kolor. Wrzucamy wszystko do naszego lecza, dodajemy przecier pomidorowy i dalej dusimy po przykryciem ok 20 minut aż wszystkie warzywa nam zmiękną.
3.Podajemy z kaszą albo chlebem ;)
Porady
Jeśli nie zjemy wszystkiego można zamknąć w słoiku i zapasteryzowac :) pycha na chłodne dni
Komentarze