Leczo z pieczrkami

0 (0 ocen)

:-) Gorąco polecam (-:

Składniki:

  • 2 kg pomidorów
    1 kg papryki czerwonej
    60 dag cebuli
    40 dag pieczarek
    8 łyżek oleju
    6 łyżki cukru
    przyprawy: sól, pieprz czarny ziarnisty, papryka mielona słodka, papryka mielona ostra, ziele angielskie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Leczo

Leczo z pieczrkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • * 1. Pomidory sparz i zdejmij skórkę. Paprykę umyj, usuń pestki, pokrój w paski. Pieczarki dobrze umyj, oczyść i pokrój w plastry. Cebulę obierz, umyj i pokrój w piórka. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju, podsmaż cebulę i pieczarki (ok. 5 min), dodaj 1 łyżkę oleju, wrzuć paprykę i smaż kolejne 5–10 min. Po tym czasie dodaj pomidory pokrojone w kostkę, cukier i wszystkie przyprawy. Całość duś na wolnym ogniu ok. 20 min. Leczo przełóż do słoików. Pasteryzować ok. 20 - 30 min. Odstawiać do góry dnem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować