Leczo z pieczarkami i wędliną

4.5 (170 ocen)

  • 60 min

Danie z cyklu jednogarnkowe. Bardzo je lubię, jest syte i zawsze wszystkim smakuje.

  • 60 min

Składniki:

  • Potrzebujemy wszystkie składniki w mniej więcej równych proporcjach:
    dobra wędlina
    pieczarki
    czerwona papryka
    cebula (jej może być mniej)

    dodatkowo
    olej do smażenia
    przecier pomidorowy
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Leczo z pieczarkami i wędliną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Olej rozgrzewamy wrzucamy pokrojoną w kostkę paprykę i cebulę, smażymy ok. 5 minut, dodajemy pieczarki pokrojone w ćwiartki, wędlinę w kostkę i przecier pomidorowy, przyprawiamy. Wszystko to dusimy na małym ogniu do uzyskania odpowiedniej miękkości składników (tzn. pieczarek i papryki). Najlepiej smakuje następnego dnia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować