• Leczo z parówkami

    Dodane przez: e-jola1

  • Bardzo szybka i smaczna potrawa

  • Składniki

    2 grube parówki
    1 kiełbasa śląska lub podwawelska
    1 koncentrat pomidorowy (90g)
    1 czerwona papryka
    1 mała cukinia
    2 cebule
    3 ząbki czosnku
    olej

    1 łyżeczka słodkiej papryki
    pół łyżeczki ostrej papryki
    1 łyżeczka pieprzu ziołowego
    pół łyżeczki cukru
    pół łyżeczki soli
    przyprawa w płynie maggi

    0,5-1l wody

  • Sposób przygotowania

    1.

    Kiełbasę i parówki pokroić w półplasterki, cebulę w piórka, paprykę i cukinię w kostkę. Czosnek utrzeć z odrobiną soli. Na rozgrzanym oleju podsmażyć kiełbasę, aż tłuszcz się wytopi, dodać parówki, smażyć 5 min. Następnie dodać cebulę, czosnek, słodką i ostrą paprykę w proszku. Smażyć ok. 10 min, aż całość lekko się zrumieni. Dodać pozostałe warzywa, koncentrat pomidorowy, wodę (musi zakrywać warzywa) oraz przyprawy. Dusić pod przykryciem ok. 30 min. Smacznego!

  • Słowa kluczowe (tagi):

    w_kilka_chwil, zdrowie_na_talerzu, dania_dla_urody, z_roznych_stron_swiata, leczo, warzywa, papryka, cebula, cukinia, kuchnia węgierska, na ostro, pachnące
  • dodaj komentarz

    14 komentarzy

    • aniulek123
      2013-04-25T09:20:20+02:00 aniulek123
      pyszne leczo,robie podobnie i bardzo lubie:))))
    • e-jola1
      2013-04-26T21:20:58+02:00 e-jola1
      Dziękuję Aniulek :))) Polecam :)))
    • Gość
      2014-03-03T18:11:04+01:00 lemur (gość) IP: 89.73.*.*
      fajoski pomysł, ja zawsze kupuje te parówki premium od henryka kani, ale nigdy nie piekłem ich:) musze sprobowac, lece do kuchni :P
    • kamyk576
      2014-03-03T18:29:40+01:00 kamyk576
      świetny pomysł :) na pewno zrobię :)
    • Karioka
      2014-03-03T18:43:00+01:00 Karioka
      Ciekawy pomysł i smakowity:))
    • Gość
      2014-04-27T18:05:32+02:00 gość IP: 83.9.*.*
      to kania parowki wogle produkuje?
    • Gość
      2014-05-21T20:39:15+02:00 cerf (gość) IP: 95.40.*.*
      tez pierwsze słyszę... kania i parówki?
    • Gość
      2014-05-25T09:46:53+02:00 trusa (gość) IP: 83.6.*.*
      Mi się gdzieś obiły o oczy, ale nie są tak popularne jak jego kabanosy :D
    • Gość
      2014-06-20T16:55:27+02:00 goha (gość) IP: 37.7.*.*
      no wlanie...kabanosy maestro sa popularniejsze...a czy nadaja sie one w tym daniu zamiast parowek?
    • Gość
      2014-06-22T20:07:17+02:00 dojcz (gość) IP: 46.215.*.*
      nadają nadają ale smakiem. bo jeśli chodzi o grubość to po dwa trzeba... lepiej sprawować się będą POlskie Snaki klasyczne :)
    • Gość
      2014-07-06T19:37:34+02:00 Kevin (gość) IP: 31.175.*.*
      a nie moga byc pepperoni? bo bardziej lubie te pikantne
    • Gość
      2014-07-09T13:04:57+02:00 brendan (gość) IP: 109.243.*.*
      lepiej klasyczne i sos chilli ;) ale jak ktos chce to lepsze bd moim zdaniem maestro piri piri ;)
    • Gość
      2014-07-12T10:59:59+02:00 risa (gość) IP: 31.174.*.*
      a do tego lecza mozna dodac zamiast kabanosow zywiecka? ta od kani z serii bez e? bo mnie ostatnio tak na nia wzielo ze innych nie jadam :P
    • Gość
      2014-07-15T17:56:01+02:00 calia& (gość) IP: 95.49.*.*
      Myślę, że może nawet lepiej pasować ;) a seria jest godna polecenia ;)

Dodane przez: e-jola1

e-jola1 122

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2013-04-25T01:11:41+02:00

713 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem

Zobacz, kto poleca ten przepis

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »