Leczo z parówkami

4.5 (144 ocen)

  • 30 min

Zupka idealna na upalne, letnie dni.

  • 30 min

Składniki:


  • 2 średniej wielkości cukinie
    2 papryki dowolnego koloru
    cebula
    4 parówki
    puszka pomidorów
    sól, pieprz, papryka słodka, chilli
    kostka rosołowa
    masło
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Leczo z parówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na maśle w garnku o grubym dnie. Dodać paprykę pokrojoną w cienkie paseczki. Chwilę razem podsmażyć. Następnie zalać szklanką wody i dodać do tego kostkę rosołową. Na patelni z odrobiną masła lub oleju przysmażyć parówki pokrojone w cienkie plasterki. Zrumienione dodać do cebuli i papryki. Cukinię obrać i wydrążyć nasiona, pokroić w grubą kostkę. Dodać do pozostałych składników razem z pomidorami. Gotować wszystko do miękkości, przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Podawać z chlebem lub z ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Papryka Pomidor Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować