Leczo z mielonym mięsem drobiowym

0 (0 ocen)

Smak tego dania, to dla mnie smak lata, mimo że składniki do lecza są dostępnie niemal przez cały rok.Pochodzi z Węgier.

Składniki:


  • 500 g mielonego mięsa drobiowego
    1 duża cebula
    2 ząbki czosnku
    3 papryki (np. w 3 kolorach lub tylko czerwone)
    1 zielona i cukinia
    200 g pieczarek
    4 pomidory
    250 ml sosu pomidorowego
    1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
    1 łyżeczka majeranku
    1/2 łyżeczki bazylii
    duża szczypta tymianku
    szczypta ostrej chili do smaku
    sól,pieprz do smaku
    oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo z mielonym mięsem drobiowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę,czosnek obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanej oliwie.
  • 2. Dodaj mielone mięso drobiowe, podsmaż.
  • 3. Pieczarki obierz pokrój w plasterki ( gdy są duże w półplasterki)
    dodaj do garnka .
  • 4. Papryki umyj, osusz, usuń gniazda nasienne, pokrój na małe kawałki.
  • 5. Cukinie umyj, osusz i pokrój na małe kawałki, dodaj wraz z papryką
    do garnka. Gotuj około 20 minut, dopraw przyprawami do smaku.
  • 6. Pomidory sparz wrzątkiem, pokrój na ćwiartki usuwając twarde
    szypułki. Usuń nasiona i sok, miąższ pokrój w kostkę. Miąższ dodaj
    do naczynia z warzywami i gotuj przez 5 minut od czasu do czasu mieszając.
  • Leczo z mielonym mięsem drobiowym 7. Dodaj sos pomidorowy i gotuj przez 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować