LECZO Z KIEŁBASKĄ

5 (146 ocen)

  • 40 min

Kiedy w ogrodach pełno świezych warzyw wtedy często przyrządzam leczo, pyszne!

  • 40 min

Składniki:

  • 2 cukinie
    2 pomidory
    1 papryka
    2 cebule
    1 pętko kiełbasy- ja użyłam toruńskiej
    4 łyzki koncentraru pomidorowego
    olej do smażenia
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    2 łyżeczki kolendry
    odrobina papryczki chili
Wystaw ocenę:

5 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo z kiełbaską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozrzany olej wrzucamy pokrojoną w półplasterki kiełbaskę,
    podsmażamy do zrumienienia. Cukinię kroimy w wiekszą kostkę, dokładamy
    na patelnię, wrzucamy też paprykę w kostkę, i pomidory.. Mieszamy,
    całość doprawiamy oprószamy solą, pieprzem i kolendrą. Po ok 5
    minutach dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy, jeśli jest taka
    potrzeba jeszcze doprawiamy, dodajemy też odrobinę chili. Dusimy ok 15
    minut.

Porady

Poza sezonem możemy użyc mieszanki warzywnej mrożonej złożonej z takich warzyw

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kiełbasa Papryka Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować