Leczo z kabaczkiem i cukinią

4.48 (194 ocen)

  • 15 min

Sezonowe, jednogarnkowe danie, które bardzo smakuje mojej rodzinie.

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki:
    1 średnia cukinia
    2 kabaczki
    2 papryki czerwone
    2 puszki pomidorów (albo 4 pomidory bez skórki)
    1 duża cebula
    2 pęta kiełbasy (można pominąć dla wersji wegetariańskiej)
    ok. 10 pieczarek
    sól, pieprz
    majeranek
    papryka mielona
    oliwa do smażenia
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.48 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo z kabaczkiem i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondlu podsmażamy na oliwie pokrojoną w piórka cebulę, następnie dodajemy pokrojoną paprykę oraz pieczarki.
  • 2. Po chwili dodajemy plasterki kiełbasy i wszystko mieszamy wciąż smażąc. Zalewamy pomidorami z puszki w wraz z zalewą.
  • 3. Cukinię i kabaczki obieramy ze skóry i kroimy w grubą kostkę, dodajemy do garnka. Zalewamy odrobiną wody i dusimy około 40 minut.
  • 4. Doprawiamy mieloną papryką, solą, pieprzem oraz majerankiem. Dekorujemy natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować