Leczo z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Paprykę oczyścić z nasion, umyć, osuszyć. Pokroić w dużą kostkę, wrzucić na rozgrzany olej, przesmażyć.
Cukinię wyszorować, odciąć końce, pokroić ją w słupki. Wrzucić do papryki i smażyć.
Jabłko obrać ze skórki, usunąć ogryzek, miąższ pokroić w kosteczkę, wrzucić do rondla. Przesmażyć całość razem przez chwilę. Zmniejszyć ogień i dusić 10 minut. Lekko posolić.
Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić w dużą kostkę. Gdy warzywa w rondlu zmiękną ale nadal będą jędrne, wrzucić pomidory, dusić razem jeszcze kilka minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką i czosnkiem.
Komentarze