Leczo z czerwoną fasolą

4.5 (164 ocen)

  • 15 min

Szybkie danie dla milosników fasoli

  • 15 min

Składniki:

  • 1kg kiełubasy zwyczajnej, 1 puszka ananasów, 2 puszki czerwonej fasoli,1 litr soku pomidorowego, 1 duża cebula, 2-3 lyżeczki przyprawy curry, sóli i pieprz według uznania, 2 łyżki maki do zageszczenia, 3-4 łyżki oleju.
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Leczo z czerwoną fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • leczo z czerwona fasola 1. Do dosc duzego garnka wlac caly sok pomidorowy, 2 puszki fasoli z sokiem, ananasy pokroic w kostke i rowniez wlac do garnka razem z sokiem, kielubase pokroic w kostke podsmazyc na oleju i dodac do reszty skladnikow w garnku, drobno pokrojona cepule zeszklic na patelni i takze dodac do reszty, doprawic sola pieprzem i przyprawa curry. Całosc gotowac ok. 30 min. i pod koniec zaprawic maka (2 lyzki maki rozmieszac w szklance wody i wlac do garnka.

Porady

Danie dobze smakuje rowniez z ryzem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować