• Leczo z czerwoną fasolą

    Dodane przez: Tinka33

  • Szybkie danie dla milosników fasoli

  • Składniki

    1kg kiełubasy zwyczajnej, 1 puszka ananasów, 2 puszki czerwonej fasoli,1 litr soku pomidorowego, 1 duża cebula, 2-3 lyżeczki przyprawy curry, sóli i pieprz według uznania, 2 łyżki maki do zageszczenia, 3-4 łyżki oleju.

  • Sposób przygotowania

    1.
    leczo z czerwona fasola - krok 1

    Do dosc duzego garnka wlac caly sok pomidorowy, 2 puszki fasoli z sokiem, ananasy pokroic w kostke i rowniez wlac do garnka razem z sokiem, kielubase pokroic w kostke podsmazyc na oleju i dodac do reszty skladnikow w garnku, drobno pokrojona cepule zeszklic na patelni i takze dodac do reszty, doprawic sola pieprzem i przyprawa curry. Całosc gotowac ok. 30 min. i pod koniec zaprawic maka (2 lyzki maki rozmieszac w szklance wody i wlac do garnka.

  • Rady

    Danie dobze smakuje rowniez z ryzem.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    w_kilka_chwil, Przepyszne danie
  • 2 komentarze
    • Gość
      2014-02-26T16:52:51+01:00 ala (gość) IP: 89.71.*.*
      danie slodko kwasne jak kto lubi
    • Gość
      2014-02-26T16:54:12+01:00 kasia (gość) IP: 89.71.*.*
      napewno pyszne

Dodane przez: Tinka33

Tinka33 1

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-04-30T10:26:04+02:00

764 odwiedziny


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »