Leczo z cukinii

4.5 (165 ocen)

  • 40 min

Tradycyjne węgierskie danie z warzywami i kiełbasą w sosie pomidorowym. Jest bardzo smaczne i sycące, idealne do pieczywa lub ryżu.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 duża cukinia

    250 g kiełbasy wiejskiej

    1 czerwona papryka

    1 cebula

    2 ząbki czosnku

    2 pomidory

    2-3 łyżki koncentratu pomidorowego

    słodka i ostra papryka

    sól i pieprz

    cukier

    chili

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek obieramy, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju,przekładamy do garnka. Cukinię obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w kostkę, podsmażamy, dodajemy do cebuli. Umyta paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w kostkę, podsmażamy i przekładamy do cukinii. Kiełbasę kroimy w kostkę, przesmażamy na oleju. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę, smażymy na patelni do momentu aż puszczą sok, przekładamy do pozostałych warzyw. Dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku cukrem, solą, pieprzem,słodką i ostrą papryką, chili. Smażymy wszystko razem przez kilka minut.

Porady

Danie podawaj z ryżem lub z pieczywem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować