Leczo z cukinią

0 (0 ocen)

  • 60 min

Leczo chyba każdy lubi, w szczególności latem ze świeżych warzyw. Cukinię powinny jeść osoby na diecie, bo ma bardzo mało kalorii, a przy tym jest duża objętościowo no i najważniejsze jest zdrowa.

  • 60 min

Składniki:

  • 4 laski kiełbasy
    1 czerwona papryka
    1 żółta papryka
    5 małych cukinii
    3 cebule
    ok. 1 l przecieru pomidorowego
    1 puszka pomidorów
    2 liście laurowe
    sól, pieprz
    zioła prowansalskie (wg uznania - ja akurat dałam prawie całą paczkę)
    1 łyżka oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Leczo z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę kroimy w półkrążki na ukos i podsmażamy na łyżce oleju. Kiełbasa musi być mocno zrumieniona. Po podsmażeniu wrzucamy do garnka w którym będziemy całość gotować.
  • 2. Na tej samej patelni zrumieniamy cebule pokrojoną w piórka i dodajemy do kiełbasy.
  • 3. Do garnka wrzucamy pokrojoną w paski paprykę, następnie dodajemy przecier pomidorowy i pomidory z puszki, liście laurowe, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Całość gotujemy.
  • Leczo 4. Jak już warzywa będą prawie miękkie dodajemy cukinię pokrojoną w półkrążki. Gotujemy do momentu, aż cukinia będzie miękka (ja lubię twardawą cukinię także mi to zajęło ok. 5 min.)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować