Leczo z cukini

5 (150 ocen)

Pyszne danie, które nie wymaga wiele czasu na przygotowanie. Leczo kojarzy mi się głównie z latem, moja mama je często przygotowywała na obiad.

Składniki:

  • 3 średnie cukinie
    3 cebule
    4 papryki białe
    3 laski kiełbasy
    2 łyżki oleju
    180g koncentratu pomidorowego
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    1 łyżeczka papryki ostrej
    1 łyżeczka majeranku
    sól, pieprz
    1 łyżeczka kucharka
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

5 (150 ocen)

Leczo z cukini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Leczo z cukini 1. Cebulę obrać i pokroić w piórka, zeszklić na oleju. Dodać pokrojoną w półplasterki kiełbaskę i chwile smażyć. Paprykom usunąć gniazda nasienne, cukinię obrać. Warzywa pokroić w kostkę i dodać do smażącej się kiełbasy. Przyprawić do smaku papryką, kucharkiem, sola i pieprzem, podlać ok 1 szkl wody i dusić do miękkości. Pod koniec gotowania dodać koncentrat, majeranek i natkę. Podawać gorące np. z białym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować