Bardzo lubimy leczo zwłaszcza jesienną i zimową porą.
30 min
Składniki:
50 dag kiełbasy cienkiej
30 dag pieczarek
30 dag papryki
50 dag cebuli
3 łyżki przecieru pomidorowego
sól i pieprz do smaku
przyprawa w płynie do smaku
troszeczke papryki ostrej w proszku
tłuszcz do smażenia
Leczo według bietki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kiełbasę kroimy na półplasterki.
2.Paprykę i pieczarki kroimy w paseczki, cebulę w półtalarki.
3.Cebulę dusimy do miękkości, dodajemy do niej pieczarki i jeszcze chwilę smażymy. Osobno podsmażamy paprykę i kiełbasę.
Łączymy wszystkie składniki, dodajemy przecier pomidorowy i doprawiamy do smaku.
Wszystko razem jeszcze chwileczkę podsmażamy.
4.Leczo podajemy z pieczywem.
Porady
Dla ostrzejszego smaku można dodać odrobinę surowej papryczki chili.
Komentarze