Leczo według bietki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo lubimy leczo zwłaszcza jesienną i zimową porą.

  • 30 min

Składniki:

  • 50 dag kiełbasy cienkiej
    30 dag pieczarek
    30 dag papryki
    50 dag cebuli
    3 łyżki przecieru pomidorowego
    sól i pieprz do smaku
    przyprawa w płynie do smaku
    troszeczke papryki ostrej w proszku
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo według bietki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Leczo według bietki 1. Kiełbasę kroimy na półplasterki.
  • Leczo według bietki 2. Paprykę i pieczarki kroimy w paseczki, cebulę w półtalarki.
  • 3. Cebulę dusimy do miękkości, dodajemy do niej pieczarki i jeszcze chwilę smażymy. Osobno podsmażamy paprykę i kiełbasę.
    Łączymy wszystkie składniki, dodajemy przecier pomidorowy i doprawiamy do smaku.
    Wszystko razem jeszcze chwileczkę podsmażamy.
  • Leczo według bietki 4. Leczo podajemy z pieczywem.

Porady

Dla ostrzejszego smaku można dodać odrobinę surowej papryczki chili.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Papryka Pieczarki Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować