Leczo w ciepłym i chrupiącym chlebie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kiełbasę pokroić na plasterki i podsmażyc na patelni. Podsmażone wyjąć z patelni. Cebulę obrać i pokroić w pióra. Poddusić na tej samej patelni, dodać obrane, wyczyszczone i pokrojone w plastry pieczarki oraz przeciśnięty czosnek. Dusić chwilkę, po czym dodać podsmażoną wcześniej kiełbasę. Wymieszać i wlać pomidory z puszki oraz kukurydzę. Paprykę wymyć, oczyścić i pokroić w kostkę (można zdjąć z niej skórkę) Dodać do reszty i dusić aż zmięknie. Dosmaczyć solą, pieprzem i ziołami.
2.Odciąć wierzch z chleba i wydrążyć z niego "miąższ". Rozmąconym białkiem smarować wnętrze wydrążonego chleba. Wstawić do piekarnika i podpiekać w 200 stopniach ok 15 minut. Do ciepłego chlebka wkładać leczo. Smacznego!
Komentarze