Leczo w ciepłym i chrupiącym chlebie

0 (0 ocen)

Polecam!

Składniki:

  • 500g pieczarek
    500g kiełbasy podwawelskiej lub jakiejś innej
    2 puszki pomidorów
    1/2 puszki kukurydzy
    1 papryka
    2 ząbki czosnku
    4 duże cebule
    sół, pieprz
    bazylia, oregano, tymianek
    chlebek
    białko jajka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Leczo

Leczo w ciepłym i chrupiącym chlebie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Leczo w misce z chleba 1. Kiełbasę pokroić na plasterki i podsmażyc na patelni. Podsmażone wyjąć z patelni. Cebulę obrać i pokroić w pióra. Poddusić na tej samej patelni, dodać obrane, wyczyszczone i pokrojone w plastry pieczarki oraz przeciśnięty czosnek. Dusić chwilkę, po czym dodać podsmażoną wcześniej kiełbasę. Wymieszać i wlać pomidory z puszki oraz kukurydzę. Paprykę wymyć, oczyścić i pokroić w kostkę (można zdjąć z niej skórkę) Dodać do reszty i dusić aż zmięknie. Dosmaczyć solą, pieprzem i ziołami.
  • Leczo w misce z chleba 2. Odciąć wierzch z chleba i wydrążyć z niego "miąższ". Rozmąconym białkiem smarować wnętrze wydrążonego chleba. Wstawić do piekarnika i podpiekać w 200 stopniach ok 15 minut. Do ciepłego chlebka wkładać leczo. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Pieczarki Pomidor

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować