Leczo trójkolorowe

0 (0 ocen)

pyszna potrawka z cukinii, papryki, pomidorów i kiełbast

Składniki:

  • 2 małe cukinie
    po 1 papryce: żółtej, zielonej i czerwonej
    1 cebula
    3 pomidory
    1 laska cienkiej kiełbasy
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku i słodkiej
    sól, pieprz
    bazylia, oregano
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Leczo trójkolorowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Najpierw wszystkie warzywa myjemy. Cukinię i pomidory obieramy ze skórki, wydrążamy gniazda nasienne. Cebulę kroimy w piórka. Do dużego garnka wlewamy na dno olej, podsmażamy cebulę na złoto, dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię, podlewamy wodą, dusimy pod przykryciem. Papryki, kroimy w paski, dodajemy do cukinii. Pomidory drobno kroimy i dodajemy do leczo. Kiełbasę kroimy pokroić w półplasterki, podsmażamy na patelni, dodajemy do reszty składników, gdy już będą miękkie. Dodajemy koncentrat, przyprawiamy przyprawami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować