Leczo paprykowo-fasolkowe z keczupem i sosem chilii

4.5 (199 ocen)

  • 60 min

Leczo jest bardzo pyszne. Idealny dodatek do obiadu

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg czerwonej papryki
    1 kg żółtej fasolki
    4 cebule
    1/2 szklanki oleju
    1 mały keczup
    1 sos chili ( w szklanych butelkach)
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Musy

Leczo paprykowo-fasolkowe z keczupem i sosem chilii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę oczyszczamy z ogonków, kroimy na mniejsze kawałki, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na patelni z olejem. Do zeszklonej cebuli dodajemy pokrojoną w kostkę i oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę. Gotową fasolkę odcedzamy i łączymy z miękką już papryką. Dodajemy keczup i sos chili. Można przyprawić do smaku.

Porady

Ja takie leczo robię na zimę. Wkładam do słoików i pasteryzuje 15 minut.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować