Leczo mojej mamy

4.5 (200 ocen)

  • 20 min

Przepis na to leczo dostałam od mojej mamy;)

  • 20 min

Składniki:

  • 1kg cebuli
    1kg papryki
    1kg cukinii
    1kg pomidorów
    1kg kiełbasy
    1 łyżka oleju
    2 łyżki mąki (opcjonalnie)
    sól, pieprz, chili
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo mojej mamy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę siekamy w piórka i podsmażamy w dużym garnku na łyżce oleju. Cukinię obieramy ze skóry i wykrawamy część z pestkami i kroimy w kostkę. To samo robimy z papryką i pomidorami. Gdy cebula się zeszkli dodajemy do niej pokrojone warzywa i gotujemy aż do ich zmiękczenia.
  • 2. Kiełbasę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na osobnej patelni i wrzucamy do warzyw (smażenie nie jest koniecznie, ale wtedy leczo ma lepszy smak).
  • 3. Gotujemy aż część warzyw się 'rozpadnie' i leczo zgęstnieje. Jeśli ktoś woli jak warzywa nie są zbyt rozgotowane, można zaklepać je mąką.
  • 4. Leczo przyprawiamy solą, pieprzem i chili do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować