Leczo II

0 (0 ocen)

Powoli zbliża się sezon na świeże warzywa z ogródka, więc leczo będzie często na naszym stole :)

Składniki:

  • 2 laski kiełbasy np.śląskiej lu zwyczajnej
    1 duża cebula
    2 ząbki czosnku
    1 duża czerwona papryka
    1 duża zielona papryka
    1 duży ogórek kiszony
    2 pomidory
    3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    uniwersalna przyprawa warzywna
    ostra papryka
    pieprz
    olej
    woda

Leczo ii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę pokroić w półplasterki, cebulę w piórka, a czosnek zetrzeć na drobnych oczkach tarki. Wszystko podsmażać na oleju przyprawione warzywną przyprawą. Paprykę pokroić w paski i dodać do garnka. Dusić pod przykryciem, a po ok 8 min. podlać wodą. Następnie dodać ogórka pokrojonego w półplasterki i pokrojone pomidory. Gotować na wolnym ogniu ok 15 minut. Na koniec dać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy