Leczo 4-składnikowe

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszne, szybkie i pożywne.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 kg czerwonej papryki (zielona mi nie wiedzieć czemu zgorzkniała)
    6 dużych cebul (1,5 kg)
    1,5 kg chudej kiełbasy
    2 ketchupy (ja do leczo zawsze daję jeden łagodny, drugi pikantny firmy TORTEX)

    sól, pieprz, cukier do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ketchupy Dania główne Leczo

Leczo 4-składnikowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i kiełbasę kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka, podlewamy troszkę wody i wstawiamy na ogień.
  • 2. Gdy cebula się zeszkli i zacznie puszczać sok, dodajemy do tego pokrojoną w grubą kostkę paprykę i dodajemy ketchupy.
  • 3. Opakowania po ketchupach napełniamy wodą, wypłukujemy pozostałości ketchupu i wlewamy to do garnka.
  • 4. Wszystko mieszamy i w zależności od preferencji dodajemy jeszcze trochę wody, lub nie.
  • 5. Dusimy pod przyryciem aż papryka będzie miękka.
  • 6. Na koniec doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.

Porady

Leczo najlepiej doprawić głównie cukrem i pieprzem, aby miało lekko kwaśny ale ostro-słodkawy smak.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Ketchup Kiełbasa Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Węgierska Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować