• 60 min

Sezon cukiniowo-paprykowy w pełni więc leczo to po prostu mus. Nie ma to jak pyszne i rozgrzewające danie na chłodne i ponure jesienne dni.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 długie swojskie kiełbasy
    3 papryki
    cukinia (duża)
    2 cebule
    koncentrat pomidorowy
    papryka chili
    papryka słodka
    przyprawa uniwersalna
    pieprz
    2 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo Gulasz

Leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Leczo 1. Kiełbasę kroimy w półplasterki i podsmażamy z cebulą na patelni.Przerzucamy do garnka. Paprykę (ja używam czerwonej i żółtej) i cukinię kroimy w grubą kostkę i również przerzucamy do garnka.Zalewamy wodą, dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy po swojemu. Ja dodaję paprykę chili, vegetę, pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dusimy pod przykryciem do miękkości warzyw. Pyyychotka:-)

Porady

Do leczo można również użyć kabaczka i słodkich pomidorów.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło

Podobne przepisy

To może cię zainteresować