jedno z moich ulubionych dań...

Składniki:

  • Laska dobrej jakości kiełbasy zwyczajnej
    cukinia
    czerwona papryka
    średnia cebula
    2 ząbki czosnku
    średnia marchewka
    mały koncentrat pomidorowy
    sól, pieprz
    słodka papryka,
    szczypta pieprzu cayenne
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W dużym garnku rozgrzej oliwę. Wrzuć drobno posiekany czosnek.
    Następnie dodaj pokrojoną w pół księżyce kiełbasę. Podsmaż , aż kiełbasa złapie kolor. Dodaj cebulę i pokrojoną w talarki marchewkę. Smaż razem ok 7 minut. Następnie dodaj umytą wcześniej paprykę pokrojoną w większą kostkę. Smaż wszystko kolejne 7 minut.
    Cukinię umyj i pokrój w plastry lub jeśli jest większa na pół księżyce. Dodaj ją do garnka. Smaż wszystko około 7 minut. Możesz podlać wodą, aby nie przywierało.
  • 2. Do warzyw i kiełbasy wlej mały słoiczek przecieru pomidorowego i wlej wody, tak aby nie przykryło warzyw. Mniej więcej do 3/4 zawartości garnka. Wszystko wymieszaj. Dopraw papryką słodką , solą pieprzem oraz szczyptą pieprzu cayenne.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować