• 40 min

Przepis wymyśliłam sama. Chciałam spróbować czy się uda, czy będzie smakował. Nawet smakował mojej rodzinie.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 główka kapusty
    20 dkg fasolki szparagowej
    2 cukinie średniej wielkości
    2 marchewki
    1/2 kg kiełbasy
    1 cebula
    3 papryki czerwone
    1 słoiczek koncentratu pomidorowego
    olej
    czubryca , czosnek niedźwiedzi
    majeranek, sól , vegeta

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlać 1 l wody, dodać posiekaną kapustę, fasolkę, paprykę pokrojoną w paski, marchewkę pokrojoną w paski, cukinie pokrojoną w paski (nie ubierać ze skórki). Całość wymieszać , dodać przyprawy i wstawić do gotowania.
  • 2. Kiełbasę pokroić w kostkę , cebulę pokroić w kostkę. Do patelni wlać olej , dodać kiełbasę ,podsmażyć pod koniec dodać cebulę.
  • 3. Podsmażoną kiełbasę dodać do garnka i dalej gotować dotąd aż warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy doprawić, wymieszać . Wyłożyć na półmisek.

Porady

Leczo podaję z ziemniakami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Fasolka szparagowa Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować