Leczo jest to potrawa jedno garnkowa łatwa w przygotowaniu, a zarazem bardzo smaczna.

Składniki:

  • 2 małe patisony
    1 średnia cukinia
    1 papryka czerwona
    1 papryka zielona
    kilka pieczarek
    1 duża cebula
    80 g keczupu
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz, papryka słodka i ostra w proszku do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • leczo 1. Patisona i cukinię myjemy i kroimy w kostkę. Ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Cebulę drobno pokroić. Kiełbasę pokroić w grubszą kostkę, a pieczarki w paski.
    Paprykę pokrojoną w kostkę włożyć do garnka razem z cebulą, kiełbasą i pieczarkami. Dodać 250 ml wody i przecier pomidorowy, wszystko dusić pod przykryciem do miękkości. Gdy papryka będzie miękka doprawić do smaku. Na koniec dodać cukinię i patisona.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Papryka Patison

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować