Leciutkie gryczane placuszki z żurawiną i miodem

0 (0 ocen)

  • 10 min

placuszki doskonałe na śniadanie

  • 10 min

Składniki:

  • pół szkl białek
    3 łyżeczki cukru
    2 łyżki mąki gryczanej
    3 łyżki mąki pszennej
    garść suszonej żurawiny
    tłuszcz do smażenia
    miód do polania

Leciutkie gryczane placuszki z żurawiną i miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Leciutkie gryczane placuszki z żurawiną i miodem 1. Białka ubić na pianę, dodać cukier i jeszcze chwilę ubijać, dodać obie mąki i żurawinę, delikatnie wymieszać. Smażyć placuszki na wolnym ogniu na złoty kolor. Przed podaniem polać miodem i posypać żurawiną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy