Łazanki z pulpecikami w sosie pomidorowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Polecam:)

  • 30 min

Składniki:

  • - 250 g wieprzowego mięsa mielonego
    - 200 g makaronu łazanki
    - 3 ząbki czosnku
    - 2 łyżeczki vegety
    - kilka gałązek zielonej pietruszki
    - 500 g pomidorów
    - 1 łyżka śmietany 18%
    - mała cebula
    - sól, pieprz
    - oliwa do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łazanki z pulpecikami w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Mięso mielone mieszamy z przeciśniętym przez praskę 1 ząbkiem czosnku, vegetą i dokładnie wyrabiamy;
    2. Formujemy małe pulpeciki i podsmażamy na oliwie z każdej strony;
    3. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy na małe kawałki;
    4. Cząstki pomidorów podsmażamy na oliwie, dodajemy pozostały czosnek drobno posiekany, pokrojoną w kostkę cebulę, sól, pieprz do smaku, podlewamy szklanką wody, gotujemy około 20 minut;
    5. Przy użyciu blendera miksujemy sos na gładką masę, dodajemy śmietanę, dodajemy pulpeciki i gotujemy jeszcze około 10 minut;
    6. Łazanki gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy;
    7. Ugotowane łazanki polewamy przygotowanym sosem, posypujemy posiekaną zieloną pietruszką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować