Łazanki z mięsem z indyka

4.99 (191 ocen)

  • 30 min

Uwielbiam to danie za jego prostotę, błyskawiczność przygotowania oraz smak jaki pamiętam z dzieciństwa.

  • 30 min

Składniki:

  • -400 g makaronu łazanka
    -50 dag mięsa mielonego z indyka
    -25 dag kiszonej kapusty
    -3 duże cebule
    -1,5 łyżeczki przyprawy uniwersalnej
    -1/2 łyżeczki tymianku
    -1/2 łyżeczki papryki ostrej
    -ew. sól i pieprz
    -olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.99 (191 ocen)

Łazanki z mięsem z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Hartujemy zimną wodą i odcedzamy.
  • 2. Mięso wrzucamy do miski. Dodajemy przyprawę uniwersalną, tymianek i ostrą paprykę. Dokładnie mieszamy.
  • smazenie 3. Cebulę kroimy w talarki. Podsmażamy na rozgrzanym oleju aż się zezłoci. Wrzucamy mięso i smażymy około 5 minut od czasu do czasu mieszając. Gdy mięso będzie usmażone dodajemy posiekaną kapustę i smażymy jeszcze 5 minut.
  • smażenie II 4. Dodajemy makaron, dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem według uznania.

Porady

-Do przygotowania dania można użyć również innego rodzaju mielonego mięsa.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Makaron Mięso Kapusta kiszona

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować