Łazanki z mięsem, pieczarkami i kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do garnka wlewamy olej, cebule siekamy na drobno i szklimy na oleju, dodajemy czosnek pokrojony w kostkę.Chwile smażymy :-)
Mięso mielimy i dodajemy do cebuli i czosnku.
Pieczarki kroimy w kostkę i dodajemy do podsmażonego mięsa.
Całość dusimy na małym ogniu pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając.
W tym czasie szatkujemy kapustę, i dodajemy do całości.
2.Dusimy około 15 minut , mieszając od czasu do czasu.
Makaron łazanki gotujemy według instrukcji na opakowaniu, ważne by go nie przegotować.
Ugotowany makaron odcedzamy i dajemy do miski.
Mięsko, wraz z kapustą, i cebulką, przyprawiamy pieprzem, maggi i wegetą. Dokładnie mieszamy i jeszcze minutkę trzymamy na ogniu. Na koniec dodajemy makaron i dokładnie mieszamy.
I nasze łazanki są gotowe. Pyszne, sycące danie. Polecam gorąco:-)
Komentarze