Łazanki z kapustą włoską

4.43 (165 ocen)

  • 60 min

Polska tradycja ,polskie smaki

  • 60 min

Składniki:

  • 200 g makaronu łazanki Lubella
    1/2 kg kapusty włoskiej
    200 g boczku wędzonego
    liść laurowy
    cebula
    łyżka masła
    1/2 pęczka koperku
    sok z cytryny
    sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

4.43 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Łazanki

Łazanki z kapustą włoską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotowałem według przepisu na opakowaniu. Kapustę włoską posiekałem ,zalałem zimną wodą (200 ml –w razie potrzeby dolać),razem z liściem laurowym i łyżeczką soli gotowałem do miękkości. Nadmiar wody odparowałem. Cebulę posiekałem i podsmażyłem na maśle. Dodałem do kapusty. Boczek pokroiłem w kostkę ,podsmażyłem na suchej patelni i razem z wytopionym tłuszczem dodałem do całości. Następnie dodałem makaron ,wszystkie składniki ,łazanki z kapustą z posiekanym koperkiem wymieszałem. Do smaku doprawiłem solą ,pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować