Łazanki z kapustą, pieczarkami i kiełbasą

4.5 (199 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Łazanki to danie typu „lepiej smakuje niż wygląda” :-) Łatwe do przygotowania, najwięcej czasu zajmuje poszatkowanie kapusty (przynajmniej mnie). Różne są wersje tej potrawy, u mnie dzisiaj z białą kapustą, moimi ukochanymi pieczarkami i kawałkiem dobrej kiełbasy.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 0,5 główki kapusty
    0,5 kg pieczarek
    1 laska kiełbasy ( u mnie wieprzowa z cielęciną)
    ok. 250 g suchego makaronu łazanki
    cebula
    sól, pieprz, przyprawa maggi
    1 łyżka masła
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Łazanki z kapustą, pieczarkami i kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Poszatkowaną drobno kapustę zalać wodą, posolić i gotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić.
  • 2. Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażyć na maśle, dodać pokrojone pieczarki i dusić dopóki woda nie odparuje. Do pieczarek dorzucić pokrojoną w kostkę kiełbasę, doprawić solą i pieprzem.
  • 3. Makaron ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Wszystkie składniki wymieszać razem, doprawić przyprawami do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować