Pyszne ,łatwe i szybkie w przygotowaniu. Zamiast boczku użyłem kotletów sojowych. Danie z pewnością zadowoli podniebienia wegetarian ,jak i "mięsożerców".
30 min
Składniki:
duża kapusta pekińska
opakowanie kotletów sojowych (100 g)
pęczek koperku
250 g makaronu łazanki
2 łyżki masła
duża cebula
sok z cytryny
sól ,świeżo mielony kolorowy pieprz
1,5 l bulionu warzywnego
Łazanki z kapustą pekińską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Kapustę kroimy w pół ,a później na szersze paski. Wrzucamy do garnka ,zalewamy szklanką bulionu warzywnego ,dodajemy łyżkę masła i dusimy pod przykryciem do miękkości.
Kotlety gotujemy w bulionie warzywnym ok. 8 min. Odcedzamy ,studzimy i kroimy w paski (duże kotlety najpierw na pół). Cebulę obieramy ,kroimy w kostkę ,szklimy na łyżce masła ,po czym dodajemy pokrojone kotlety sojowe ,chwilę smażymy i dodajemy do kapusty razem z makaronem. Doprawiamy do smaku solą ,pieprzem i sokiem z cytryny. Na koniec dodajemy posiekany koperek ,wszystko mieszamy.
Komentarze