Łazanki z kapustą pekińską

4.51 (188 ocen)

  • 30 min

Pyszne ,łatwe i szybkie w przygotowaniu. Zamiast boczku użyłem kotletów sojowych. Danie z pewnością zadowoli podniebienia wegetarian ,jak i "mięsożerców".

  • 30 min

Składniki:

  • duża kapusta pekińska
    opakowanie kotletów sojowych (100 g)
    pęczek koperku
    250 g makaronu łazanki
    2 łyżki masła
    duża cebula
    sok z cytryny
    sól ,świeżo mielony kolorowy pieprz
    1,5 l bulionu warzywnego
Wystaw ocenę:

4.51 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łazanki z kapustą pekińską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.

    Kapustę kroimy w pół ,a później na szersze paski. Wrzucamy do garnka ,zalewamy szklanką bulionu warzywnego ,dodajemy łyżkę masła i dusimy pod przykryciem do miękkości.

    Kotlety gotujemy w bulionie warzywnym ok. 8 min. Odcedzamy ,studzimy i kroimy w paski (duże kotlety najpierw na pół). Cebulę obieramy ,kroimy w kostkę ,szklimy na łyżce masła ,po czym dodajemy pokrojone kotlety sojowe ,chwilę smażymy i dodajemy do kapusty razem z makaronem. Doprawiamy do smaku solą ,pieprzem i sokiem z cytryny. Na koniec dodajemy posiekany koperek ,wszystko mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować