Łazanki z kapustą kiszoną i pasztetową

4.5 (151 ocen)

Szybkie w przygotowaniu i tanie danie, smakuje też nieźle :-))

Składniki:

  • 500 g makaronu łazanki (ja użyłam makaronu własnej produkcji :-))
    1 kg kapusty kiszonej
    1/2 pasztetowej (swojskiej, wiejskiej)
    1 cebula
    10 dag słoniny
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Łazanki Pasztet

Łazanki z kapustą kiszoną i pasztetową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu.
  • 2. Kapustę kiszoną wypłukać i pogotować 50-66 min z listkiem laurowym i zielem angielskim. Odcedzić i gdy przestygnie drobno pokroić.
  • pasztetowa 3. Słoninę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelce, dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Do zrumienionej cebuli dodać pasztetową pokrojoną w plastry lub kostkę. Smażyć do uzyskania jednolitej konsystencji.
  • 4. Makaron wymieszać z kapustą i pasztetową, doprawić solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować