Łazanki z kapustą, kiełbasą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę opłukać w wodzie, odcisnąć i posiekać. Wrzucić na patelnie, dodać wg uznania przyprawy do bigosu, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, szczyptę kminku i podlać olejem. Smażyć na wolnym ogniu do miękkości, miesząc by się nie przypaliło. Pod koniec dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę. (ja smażę ok 30-40 min) W międzyczasie oczyścić pieczarki, obrać cebulę i również pokroić w kostkę.
2.Na drugiej patelni lub garnku, rozgrzać olej i podsmażyć cebulę, pieczarki. Smażyć do odparowania wody. Dodać do kapusty i wszystko razem smażyć jeszcze ok 5 min, do połączenia składników. Doprawić solą i pieprzem.
3.Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu. Gotowy makaron wymieszać w dużym garnku z kapustą.
Komentarze