Łazanki z kapustą, kiełbasą i pieczarkami

4.51 (184 ocen)

  • 15 min

Mój szybki sposób na pyszne łazanki.

  • 15 min

Składniki:

  • 500g kapusty kiszonej z marchewką
    200g kiełbasy cienkiej (u mnie śląska)
    400g pieczarek
    2 duże cebule
    liść laurowy
    ziele angielskie
    sól
    pieprz
    przyprawa do bigosu
    kminek

    + olej do smażenia
    opakowanie makaronu - łazanki 400-500g
Wystaw ocenę:

4.51 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Łazanki

Łazanki z kapustą, kiełbasą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę opłukać w wodzie, odcisnąć i posiekać. Wrzucić na patelnie, dodać wg uznania przyprawy do bigosu, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, szczyptę kminku i podlać olejem. Smażyć na wolnym ogniu do miękkości, miesząc by się nie przypaliło. Pod koniec dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę. (ja smażę ok 30-40 min) W międzyczasie oczyścić pieczarki, obrać cebulę i również pokroić w kostkę.
  • Łazanki z kapustą i kiełbasą 2. Na drugiej patelni lub garnku, rozgrzać olej i podsmażyć cebulę, pieczarki. Smażyć do odparowania wody. Dodać do kapusty i wszystko razem smażyć jeszcze ok 5 min, do połączenia składników. Doprawić solą i pieprzem.
  • Łazanki z kapusta, kiełbasą i pieczarkami 3. Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu. Gotowy makaron wymieszać w dużym garnku z kapustą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować