Łazanki z kapustą i grzybami

0 (0 ocen)

W wielu domach są potrawą wigilijną. I umie od zawsze pojawia się na naszym wigilijnym stole.

Składniki:

  • 600 g kapusty kiszonej
    55 g grzybów suszonych
    cebula
    kawałek słoniny
    100 g masła
    1 kostka bulionu grzybowego
    pieprz do smaku
    opakowanie łazanek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Łazanki

Łazanki z kapustą i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. .Kapustę płuczemy i gotujemy do miękkości z dodatkiem kostki bulionowej. Grzyby moczymy i gotujemy,następnie odsączamy i kroimy w małe kawałki lub paski. Cebulę siekamy,słoninę kroimy na małe kawałki i z grzybami podsmażamy na maśle i dodajemy do kapusty. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • Łazanki z kapustą i grzybami 2. Łazanki gotujemy według przepisu na opakowaniu, odsączamy i łączymy z kapustą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wigilia Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować