Łazanki z kapustą i boczkiem

4.5 (148 ocen)

  • 55 min

...

  • 55 min

Składniki:


  • 250 g łazanek (najlepiej Lubella)
    1 mała kapusta
    2 małe cebule
    2 łyżki masła
    200 g surowego boczku
    sól ,pieprz
    sok z cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łazanki z kapustą i boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łazanki ugotować wg przepisu na opakowaniu.

    Kapustę umyć i poszatkować.Cebule posiekać i przyrumienić na maśle ,dodać kapustę ,100 ml wody ,płaską łyżeczkę soli i dusić na średnim ogniu pod przykryciem 40-50 min ,w razie potrzeby dolewać niewielką ilość wody. Boczek pokroić w kostkę ,podsmażyć go na "suchej" patelni ,tak by stał się chrupki. Dodać do duszonej kapusty (5 min przed końcem duszenia). Następnie do kapusty dodać łazanki ,wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować