Łazanki z kapustą

0 (0 ocen)

Jakże smaczne lecz zapomniane przeze mnie łazanki. Danie proste, tanie i szybkie. Dziękuje osobą , które mi przypomniały o tym daniu !!

Składniki:

  • 250 g makaronu łazanki

    1 kg kapusty kiszonej z koperkiem
    1 kiełbasa np. śląska czy podwawelska
    3 średnie cebule
    1 łyżka masła
    2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    1 i 1/2 łyżeczki kminku
    sól pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Łazanki

Łazanki z kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę odciskamy z nadmiaru wody i siekamy na mniejsze.
  • 2. Do garnka dodajemy kapustę kminek, 2 ziela angielskie i liść laurowy. Całość zalewamy wodą. Gotujemy na małym ogniu ok 20 min. Po tym czasie odcedzamy kapustę, zalewamy świeżą wodą i gotujemy kolejne 25 minut
  • 3. Na patelni roztapiamy masło. Cebulę obieramy i kroimy w cienkie piórka. Wrzucamy na rozgrzane masło i szklimy. Kiełbasę kroimy w kostkę i dodajemy do zeszklonej cebuli. Przesmażamy ok 7 minut
  • 4. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy bądź oleju
  • 5. Do kapusty dodajemy cebulę z kiełbasą, oraz koncentrat i mieszamy. Dodajmey makaron i ponownie bardzo delikatnie mieszamy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Spotkanie rodzinne

Podobne przepisy

To może cię zainteresować