Łazanki po góralsku

4.5 (156 ocen)

  • 40 min

Sycące i bardzo smaczne łazanki z serową nutą. Polecam :-)

  • 40 min

Składniki:

  • 500 gr kiełbasy podwawelskiej
    500 gr świeżych pieczarek
    1 cebula
    800 gr kiszonej kapusty
    200 gr tartego oscypka
    50 gr tartego sera żółtego
    500 gr makaronu kolanka
    Sól morska, pieprz kolorowy do smaku
    Pietruszka do dekoracji
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Łazanki po góralsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu najlepiej w dużym garnku. Dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę oraz pieczarki. Dusić na średnim ogniu do zbrązowienia. Dodać pokrojoną kiszoną kapustę i dusić ok. 10 minut.
  • 2. Makaron ugotować al. dente według przepisu na opakowaniu w osolonym wrzątki z 1 łyżką oleju. Ugotowany makaron odcedzić i dodać do pozostałych składników. Dokładnie wymieszać. Następnie dodać tarty ser i ponownie dokładnie wymieszać. Przyprawić według gustu solą morską i kolorowym pieprzem. Jeszcze raz wymieszać. Ozdobić posiekaną pietruszką.

Porady

Składniki podane na ok 8-10 porcji. Danie można zamrażać.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Oscypek Pieczarki Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

4.87 (194 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Schab po góralsku

To może cię zainteresować