Łazanki na bogato z mięsem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę pokroić w piórka, pieczarki na plasterki. Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę do zrumienienia. Dodać pieczarki i smażyć kilka minut do odparowania wody. Przełożyć do większego garnka.
2. Na tej samej patelni usmażyć mięso mielone. Przyprawić solą, pieprzem i papryką. Dodać koncentrat. Wymieszać i przełożyć do pieczarek.
3.Kapustę odsączyć i pokroić na mniejsze kawałki. Ugotować z liściem laurowym i zielem angielskim do miękkości. Przełożyć do garnka.
4.Makron ugotować na półtwardo w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Odcedzić, przepłukać i wymieszać z mięsem, kapustą i pieczarkami. Doprawić do smaku majerankiem, solą oraz pieprzem. Gotowe łazanki chwilę podsmażyć.
Komentarze