Łazanki na bogato z mięsem i pieczarkami

4.44 (206 ocen)

  • 60 min

Uwielbiam łazanki w takim wydaniu. Są sycące, aromatyczne i pyszne.

  • 60 min

Składniki:

  • 500 g makaronu łazanki
    500 g mielonego mięsa od szynki
    400 g kapusty kiszonej
    250 g pieczarek
    1 duża cebula
    1 łyżka oleju
    1/2 łyżki koncentratu pomidorowego
    świeżo mielona sól morska
    świeżo zmielony czarny pieprz
    1/2 łyżeczki ostrej papryki
    1 łyżka majeranku
    3 ziela angielskie
    3 liście laurowe
Wystaw ocenę:

4.44 (206 ocen)

Łazanki na bogato z mięsem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w piórka, pieczarki na plasterki. Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę do zrumienienia. Dodać pieczarki i smażyć kilka minut do odparowania wody. Przełożyć do większego garnka.
  • 2. Na tej samej patelni usmażyć mięso mielone. Przyprawić solą, pieprzem i papryką. Dodać koncentrat. Wymieszać i przełożyć do pieczarek.
  • 3. Kapustę odsączyć i pokroić na mniejsze kawałki. Ugotować z liściem laurowym i zielem angielskim do miękkości. Przełożyć do garnka.
  • 4. Makron ugotować na półtwardo w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Odcedzić, przepłukać i wymieszać z mięsem, kapustą i pieczarkami. Doprawić do smaku majerankiem, solą oraz pieprzem. Gotowe łazanki chwilę podsmażyć.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować