Łazanki

0 (0 ocen)

smakowite!

Składniki:

  • Na 5-6 porcji:

    60 dag kapusty kiszonej
    500 g pieczarek
    2 kiełbasy
    makaron łazankowy
    1 cebula
    sół, pieprz

Łazanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę ugotować w wodzie do miękkości około 1 godziny, później odcedzić.
    Pieczarki usmażyć na maśle lub oleju, makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. (około 3/4 opakowania).
    Cebulę pokrojoną w kostkę podprażyć, następnie gdy cebula zbrązowieje dodać pokrojone w kostkę kiełbasy. Kiełbasę lekko zrumienić, po czym dodać ugotowaną wcześniej kapustę. Dusić składniki pod przykryciem około 20 minut, od czasu do czasu mieszając.
    Dodać pieczarki oraz ugotowany makaron, doprawić solą i pieprzem. Podgrzać wszystkie składniki około 10 minut i smakować :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy