Łazanki

0 (0 ocen)

  • 40 min

Oryginalny smak potrawy zapewniają : koperek i maggi.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu łazanki
    20 dag boczku wędzonego
    1/2 białej kapusty
    koperek
    sól
    pieprz
    maggi
    olej

Łazanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przesmażamy boczek. 1. Boczek kroimy w kostkę i wytapiamy na patelni .
  • Doprawiamy i mieszamy . 2. Kapustę szatkujemy na drobną kostkę i gotujemy w osolonym wrzątku 30 minut . W między czasie gotujemy makaron w osolonym wrzątku z dodatkiem oleju 15 minut . Kapustę odsączamy na durszlaku wsypujemy do miski i dodajemy sól ,pieprz ,koperek oraz boczek z tłuszczem . Makaron odcedzamy , przelewamy wodą i dodajemy do miski . Mieszamy i doprawiamy przyprawą maggi .

Porady

Boczek musi być dość tłusty . Koperek bardzo drobno pokroić .

Komentarze

Podobne przepisy